070 883 61 16 info@legpal.se

Våra produkter

Vi vill naturligtvis att så många som möjligt ska skaffa det suveräna hjälpmedlet Legpal. För att övertyga dig om Legpals goda egenskaper erbjuder vi även möjligheten att hyra en Legpal i sexmånadersperioder eller prova utan kostnad i tre veckor.
Legpal Original
Vår ursprungliga produkt Legpal Original är särskilt framtagen till hemsjukvårdens behov. Produkten har dock visats sig precis lika användbar på äldreboenden och inom flertalet andra områden.
Legpal Brits
Vår andra produkt Legpal Brits är speciellt framtagen för behandling av ben och fötter på brits och för sängliggande. Till följd av dess storlek och geniala enkelhet kan den förvaras under brits eller säng.
Legpal Lätt
Vår senaste produkt Legpal Aluminium kom till på förfrågan av hemsjukvården och är en naturlig utveckling av originalet. Med en nära på halverad vikt är den ännu lättare att fälla ihop, förvara och transportera.
Slut i lager
i

Användarmanual

Legpal är enkel att använda. I manualen visar vi, steg för steg, hur du snabbt kommer igång med en behandling som blir bekvämare och skonsammare – både för dig själv och för din brukare/patient.

”Legpal Brits är lätt att förflytta och sparar mina axlar”

– Äntligen ett bra hjälpmedel på britsen. Underbart att det fortfarande går att förbättra både arbetsmiljö och bekvämlighet för patienten vid omläggningar på en brits. När jag började för 35 år sedan hade vi inte ens höj- och sänkbar brits.

– Jag har använt Legpal Original på golvet. Benstödet är förnämligt när patienten inte kan ta sig ur rullstolen eller permobilen, men mindre lämpligt på en brits.

– Legpal Brits är lätt att förflytta och sparar mina axlar. Patienten slappnar av, känner sig mer bekväm och slipper bekymra sig för att jag ska ha dålig arbetsställning, vilket flera patienter gör. Obetalbar när det gäller att inspektera och lägga om sår på hälen och baksidan av underbenet.

 

Ingrid Ottosson, distriktssköterska, Ronneby vårdcentral

”Enkel att använda, skonsam för både mig och patienterna”

– Jag har arbetat med sårbehandlingar i 15 år, så jag känner väl till problemen med återkommande värk i ryggen och till och med ryggskott, som lätt drabbar oss. Det är lätt hänt när man på olika sätt ska palla upp patientens ben, ibland ligga på knä och arbeta eller hänga över en sängkant för att kunna utföra såromläggning på en sängliggande patient.

– Jag blev därför väldigt glad när jag fick chansen att prova Legpal. Efter två år är jag överförtjust. Legpal är enkel att använda och lätt att ta med sig vid hembesöken. Och framför allt: Legpal underlättar mitt arbete, samtidigt som behandlingen blir bekvämare för patienten.

 

Maj Christiansson, undersköterska, hemsjukvården, Karlskrona kommun

”Underlättar omläggningen och ger bättre behandlingsresultat”

– Legpal är ett mycket välkommet hjälpmedel för alla som arbetar med sårbehandlingar! Det är ett svårt jobb i sig och jag vill påstå att det inte går att linda med en tillfredsställande funktion utan bra hjälpmedel. Legpal kan ju ställas och vinklas på många olika sätt, vilket gör det bekvämare för patienterna. Det är också ypperligt att använda för sårbehandling i sängen, för patienter som måste ligga ner under omläggningen.

– När man använder Legpal blir det också lättare att upptäcka och behandla sår på benets undersida, något som är svårt när man – på traditionellt sätt – både ska hålla benet och linda samtidigt.

 

Britt-Marie Strömqvist, utbildningsansvarig inom Sårgruppen, Landstinget Blekinge