070 883 61 16 info@legpal.se

Kontakta oss

Köp, hyr eller prova

Vi vill naturligtvis att så många som möjligt ska skaffa det suveräna hjälpmedlet Legpal. För att övertyga dig om Legpals goda egenskaper erbjuder vi även möjligheten att hyra en Legpal i sexmånadersperioder eller prova utan kostnad i tre veckor.

”Legpal Brits är lätt att förflytta och sparar mina axlar”

– Äntligen ett bra hjälpmedel på britsen. Underbart att det fortfarande går att förbättra både arbetsmiljö och bekvämlighet för patienten vid omläggningar på en brits. När jag började för 35 år sedan hade vi inte ens höj- och sänkbar brits.

– Jag har använt Legpal Original på golvet. Benstödet är förnämligt när patienten inte kan ta sig ur rullstolen eller permobilen, men mindre lämpligt på en brits.

– Legpal Brits är lätt att förflytta och sparar mina axlar. Patienten slappnar av, känner sig mer bekväm och slipper bekymra sig för att jag ska ha dålig arbetsställning, vilket flera patienter gör. Obetalbar när det gäller att inspektera och lägga om sår på hälen och baksidan av underbenet.

 

Ingrid Ottosson, distriktssköterska, Ronneby vårdcentral

”Enkel att använda, skonsam för både mig och patienterna”

– Jag har arbetat med sårbehandlingar i 15 år, så jag känner väl till problemen med återkommande värk i ryggen och till och med ryggskott, som lätt drabbar oss. Det är lätt hänt när man på olika sätt ska palla upp patientens ben, ibland ligga på knä och arbeta eller hänga över en sängkant för att kunna utföra såromläggning på en sängliggande patient.

– Jag blev därför väldigt glad när jag fick chansen att prova Legpal. Efter två år är jag överförtjust. Legpal är enkel att använda och lätt att ta med sig vid hembesöken. Och framför allt: Legpal underlättar mitt arbete, samtidigt som behandlingen blir bekvämare för patienten.

 

Maj Christiansson, undersköterska, hemsjukvården, Karlskrona kommun

”Underlättar omläggningen och ger bättre behandlingsresultat”

– Legpal är ett mycket välkommet hjälpmedel för alla som arbetar med sårbehandlingar! Det är ett svårt jobb i sig och jag vill påstå att det inte går att linda med en tillfredsställande funktion utan bra hjälpmedel. Legpal kan ju ställas och vinklas på många olika sätt, vilket gör det bekvämare för patienterna. Det är också ypperligt att använda för sårbehandling i sängen, för patienter som måste ligga ner under omläggningen.

– När man använder Legpal blir det också lättare att upptäcka och behandla sår på benets undersida, något som är svårt när man – på traditionellt sätt – både ska hålla benet och linda samtidigt.

 

Britt-Marie Strömqvist, utbildningsansvarig inom Sårgruppen, Landstinget Blekinge

Våra användare
finns i fler än 200 kommuner och regioner i Sverige

”Måste det verkligen vara så här tungt och besvärligt att arbeta med såromläggningar? Det var med dessa ord Legpal's resa började. Idag är Legpal ett etablerat arbetshjälpmedel i fler än 200 kommuner och regioner. Därutöver används arbetshjälpmedlet av en mängd privata vårdgivare.