Så här tycker våra användare

”Legpal Brits är lätt att förflytta och sparar mina axlar”

Ingrid Ottosson, distriktssköterska, Ronneby vårdcentral

– Äntligen ett bra hjälpmedel på britsen. Underbart att det fortfarande går att förbättra både arbetsmiljö och bekvämlighet för patienten vid omläggningar på en brits. När jag började för 35 år sedan hade vi inte ens höj- och sänkbar brits.

– Jag har använt Legpal Original på golvet. Benstödet är förnämligt när patienten inte kan ta sig ur rullstolen eller permobilen, men mindre lämpligt på en brits.

– Legpal Brits är lätt att förflytta och sparar mina axlar. Patienten slappnar av, känner sig mer bekväm och slipper bekymra sig för att jag ska ha dålig arbetsställning, vilket flera patienter gör. Obetalbar när det gäller att inspektera och lägga om sår på hälen och baksidan av underbenet.

”Enkel att använda, skonsam för både mig och patienterna”

Maj Christiansson, undersköterska, hemsjukvården, Karlskrona kommun.

– Jag har arbetat med sårbehandlingar i 15 år, så jag känner väl till problemen med återkommande värk i ryggen och till och med ryggskott, som lätt drabbar oss. Det är lätt hänt när man på olika sätt ska palla upp patientens ben, ibland ligga på knä och arbeta eller hänga över en sängkant för att kunna utföra såromläggning på en sängliggande patient.

– Jag blev därför väldigt glad när jag fick chansen att prova Legpal. Efter två år är jag överförtjust. Legpal är enkel att använda och lätt att ta med sig vid hembesöken. Och framför allt: Legpal underlättar mitt arbete, samtidigt som behandlingen blir bekvämare för patienten.

”Underlättar omläggningen och ger bättre behandlingsresultat”

Britt-Marie Strömqvist, utbildningsansvarig inom Sårgruppen, Landstinget Blekinge

– Legpal är ett mycket välkommet hjälpmedel för alla som arbetar med sårbehandlingar! Det är ett svårt jobb i sig och jag vill påstå att det inte går att linda med en tillfredsställande funktion utan bra hjälpmedel. Legpal kan ju ställas och vinklas på många olika sätt, vilket gör det bekvämare för patienterna. Det är också ypperligt att använda för sårbehandling i sängen, för patienter som måste ligga ner under omläggningen.

– När man använder Legpal blir det också lättare att upptäcka och behandla sår på benets undersida, något som är svårt när man – på traditionellt sätt – både ska hålla benet och linda samtidigt.

Vi uppskattar om du delar med dig av hur du upplever Legpal eller har idéer om hur Legpal kan bli ännu bättre.

Har du inte provat Legpal ännu men vill veta mer – välkommen att höra av dig!

Vi vill naturligtvis att så många som möjligt ska skaffa det suveräna hjälpmedlet Legpal. För att övertyga dig om Legpals goda egenskaper erbjuder vi även möjligheten att hyra en Legpal i sexmånadersperioder eller prova utan kostnad i tre veckor.

Legpal är enkel att använda och lätt att ta med sig i bilen. Det enkla är oftast det geniala. Se filmen där Legpals skapare, distriktssköterskan Christina Wieslander, berättar om och visar hur Legpal används i praktiken.